tisdag 7 juli 2009

Tisdag

Är inte en tisdag en riktig klämdag? En sån där veckodag där man oftast inte gör något? Det är väl typ vad jag ska göra idag. Ytterligare en helg har passerat också. I fredags skrev jag ju att jag skulle vara hemma själv och bara slappa. Hemma var jag, men jag fick sällskap. Michaela kom över. Vi drack lite vin, snackade lite skit och kollade på skräckis. The haunting in Connecticut blev det. Den var faktiskt riktigt bra! Det var länge sen jag hoppade till så många gånger. Oftast är det väl typ max en gång, men här var det nog 4-5 gånger iallafall. Nice! :)

Lördagen sen bar det av till Uppsala igen. Det tog sin lilla tid, eftersom vi hade ett släp också, men fram kom vi! Utan GPS också, duktigt va? Det var dock rätt varmt när vi skulle lasta ur alla saker. Väldigt kvavt i luften och så är vår nya lägenhet på tredje våningen. Behöver väl knappast säga hur varm i kläderna man blev? Sen verkade vårt område blivit invaderat med myggor nu under sommaren också. Aggresiva små saker. Men starka och smidiga som vi båda är, så tog det inte lång tid innan vi var klara! :)

Alla kökskartonger tog vi och packade upp när vi ändå var där. Känns lite mer hemtrevligt också att ha lite saker i köksskåpen. Väldigt gott om förvaring måste jag säga! Blir inga problem att få in de andra sakerna där sen också.

Vi hade ju även bestämt att måla våra lister, eftersom de hade en härlig brun färg som ni ser på detta
kort. Först fick vi börja att skära bort lite tapet, eftersom de som tapetserat tidigare även hade tapetserat på listen. Smart. Fram med lite markeringstejp också, så vi inte målar på golvet. Vi tog sen en liten paus för att åka och köpa lite sushi och även lite frukost till söndagen. Blev faktiskt även en hyrfilm som vi slötittade lite på när vi gått och lagt oss. Den var dock ingen hit.

Söndagen fortsatte vi med listerna och innan vi lämnade lägenheten så var alla målade. Behöver dock måla en gång till, vilket vi får göra nästa gång vi åker upp. Förmodligen nästa helg.

Resan hem sen började bra, men när vi kommit upp på motorvägen och kört i ca 20 minuter så kör det upp en bil bredvid oss. En av personerna i bilen pekar på släpet och gör några konstiga gester med armarna. Vadan detta? Så vi fick svänga in till kanten och stanna med varningsblinkers på. Shit vad det rök om däcken på släpet! Parkeringsbromsen satt visst fortfarande i... hoppsan! Vi släppte på handbromsen, hoppade in i bilen och körde vidare. Efter en liten stund frågade Anni mig vad bilen framför höll på med. Den bromsade in och blinkade åt höger, trots att det inte fanns någon avfart. Sen kom en ny bil upp vid sidan och pekade bak på släpet. Det var bara att köra in mot kanten igen, för att åter igen se rök vid däcken. Kul. Förmodligen hade bromsarna fastnat eller nåt. Anni ringde sin pappa som fick ge lite tips över telefonen, bl a att backa och sen göra ett ryck framåt för att det skulle släppa. Kändes väldigt säkert att göra det på motorvägen. Ha ha! Vi gjorde dock det några gånger, innan vi körde vidare i typ 40-50 km/h. Allt verkade gå bra, men för säkerhets skull körde vi in till en mack och hissade upp släpet med domkraft för att se hur bra hjulen rullade. Det ena (det som det rök mest om) verkade fungera jättebra, det andra där emot rullade inte alls av sig själv. Hmm.. vad göra? Efter att åter igen konsulterat med Annis pappa så satte vi oss i bilen igen. Det fick bära eller brista. Hade dock rätt bra koll
bakåt för att se om vi såg någon rök. Jag kollade även på personerna i bilarna som åkte förbi, ifall de tittade lite konstigt på släpet, men det verkade inte som så. Vi kunde köra hela vägen hem till Linköping. Skönt!

Så det var fullt upp i helgen med andra ord och väldigt trevligt! Det kommer bli så fint i vår nya lägenhet när vi är klara! :)

Inga kommentarer: